2021-09-24 16:35:25• hírek • Bede Emőke

HIVATALOS: Feloldják a vesztegzárat az Avasban

Megvizsgálva az elmúlt két hét adatait, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság úgy döntött, nem szükséges meghosszabbítani az Avas több községét is érintő vesztegzárat – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Ennek értelmében szeptember 26-án 0 órától, azaz szombat éjféltől megszűnnek mindazok a korlátozások, amelyeket Bikszád, Kányaháza, Kisgérce, Turc, Batarcs, Komorzán és Tartolc községekre szabtak ki.


A kéthetes szigorításnak köszönhetően mind a hét községben jelentősen csökkent a fertőzöttségi arány: Batarcson 6,58 ezrelékről 5,00-re, Bikszádon 8,02-ről 3,68-ra, Kányaházán 6,18-ról 4,12-re, Komorzánban 8,22-ről 1,23-ra, Kisgércén 9,40-ről 3,96-ra, Tartolcon 13,57-ről 4,38-ra, Turcon pedig 7,88-ról 2,89 ezrelékre. A vesztegzár feloldásával e községekben is a megyei vészhelyzeti bizottság 50-es számú határozatában foglalt, incidenciától függő óvintézkedések maradnak csak életben.


Altfatter Tamás prefektus továbbra is felelősségteljes magatartásra buzdítja a lakosságot, arra kérve mindenkit, hogy tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket és igényeljék a koronavírus elleni vakcinát. A prefektúra közleményében emlékeztet ugyanakkor arra is, hogy szeptember 28-án kezdődik a harmadik dózissal történő immunizáció. Szatmár megyében mRNS-vakcinát az alábbi oltóközpontok bármelyikében lehet kérni: Szatmárnémetiben a régi poliklinikán és az Avram Iancu Általános Iskolában, Avasfelsőfaluban a városi kórházban, Nagykárolyban pedig a Iuliu Maniu Líceumban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: